RAMMEN
PETER OG
CASPER: alt for langt og for meget ligegyldig information
Jeg er
faglærer på Kokkeskolen, hvor jeg er kontaktlærer for grundforløb 2(GF2)gastronom,
det har jeg været i ca. 5 år. Det er pt en klasse på 16 elever i alderen
17-28 år og de er ca. 1/3 igennem af deres GF2. Nogle elever har tidligere
arbejdet i køkken, andre har ingen praksis erfaring overhoved og det faglige
niveau i klassen er ret spredt. Ugen er opdelt i 3-4 teoridage og 1-2 dage i
køkkenpraktik.
UDFORDRINGEN – hvad er den pædagogiske
problemstilling/udfordring - Hvordan viser udfordringen sig?
PETER OG CASPER: slet alt det der er
streget over, ikke relevant
”Eleverne har svært ved at
omsætte deres teoretiske viden til praksis”
HVOR VIL JEG GERNE VÆRE? - mål/visionen?
PETER OG CASPER: de mener ikke at det er MIT mål, det skal
være mere personligt
Det ville være hensigtsmæssigt hvis
eleverne kunne frembringe og anvende den teoretiske viden når de var i praktik.
Hvis de selv kan se behovet og finde ud af at anvende den teoretiske viden i
skolens praktik vil det øge sandsynligheden for at de også kan anvende det på
en senere elevplads.
HVORFOR ER DET INTERESSANT FOR MIG AT LØSE/FORSTÅ?
PETER og CASPER: Hvorfor synes JEG det er interessant??
Dette er ikke personligt nok men mere generelt
Vores undervisning på skolen er i min optik ikke
relevant hvis den ikke anvendes og skaber refleksion hos eleven på en senere
elevplads.
Jeg tænker
at skolens køkken kunne fungerer som et trinbræt til at anvende teoretisk viden
i praksis på en senere elevplads.
TEORI
PETER OG CASPER: få tydeliggjort i
problemstilling hvor assimilation og akkomodation passer ind, det virker ikke
som en del af opgave/oplæg
Bjarne Wahlgren- begrebet transfer-
faktorer der fremmer transfer mellem undervisning og arbejde
Illeris: assimilation og
akkomodation læring- læringstrekant- drivkraft/motivation
-
Nævn assilimation og
akkomodaton i udfordringen
-
AFGRÆNSNING
Jeg vælger
at zoome ind på transfer mellem teori og praktik på skolen. Det egentlige hovedformål
er at der skal ske transfer mellem skole og elevplads, men jeg anser køkkenpraktikken
som et trinbræt hertil da eleverne på gf2 endnu ikke har elevplads.
Jeg er
bevidst om at Vibe Aakrog også er førende teoretiker indenfor emnet om
transfer, men jeg vælger at tage udgangspunkt på Bjarne Wahlgren da jeg mener
at hans teori om faktorer der fremmer undervisning er særlig relevant for min
problemstilling
Jeg vælger
ikke at fokusere på begreberne kumulativ og transformativ læring da jeg ikke
mener det er den type læring der sker på gf2
Begrebsafklaring:
ofte bruges begrebet transfer på trods af at der blandt teoretikere er bred
enighed om at dette begreb er forældet da man mener at der ved transfer sker en
transformation af viden som er kontekstafhængig. Jeg vil bruge begrebet
transfer på trods af ovenstående.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar